het bestuur

Het bestuur van Cultuurfonds Zoetermeer bestaat momenteel uit:
Maarten Fluit (voorzitter)
Marlies Tal (penningmeester)
Josee Flaton (secretaris)
Vincent Dielwart (lid)
Cynthia Ringeling (lid)
 
Echter staan er twee vacatures uit voor nieuwe bestuursleden.
Vacatures Bestuur Cultuurfonds Zoetermeer

 

Het bestuur van Cultuurfonds Zoetermeer. Van links naar rechts; Cynthia Ringeling, Vincent Dielwart, Josee Flaton, Marlies Tal en Maarten Fluit (foto: Ron Jenner)

Voor het bestuur van het nieuwe cultuurfonds hebben wij een team samengesteld dat elkaar aanvult in vakinhoudelijke kennis en ervaring op disciplines, competenties en vakgebieden die van belang zijn voor een startend cultuurfonds, alsook binding met en kennis van Zoetermeer en het Zoetermeerse culturele veld.

Maarten Fluit - voorzitter
De eerste 18 jaar van zijn leven heeft Maarten met plezier doorgebracht in Zoetermeer. Hij woont nog in de buurt en blijft door zijn familie die hier nog woont betrokken bij Zoetermeer.
Hij kent het veld omdat hij in zijn jeugd zeer actief is geweest op het gebied van  toneel, musicals en muziek in Zoetermeer.
Ook in zijn werk, eerst voor verschillende culturele instellingen in Den Haag
en nu voor Pathé Bioscopen, is de link met cultuur een rode draad.
Voor Maarten is het voorzitterschap van het Cultuurfonds Zoetermeer een mooie manier om iets terug te doen voor het culturele veld waar hij in zijn jeugd zo van genoten heeft, en waardoor hij grotendeels is gevormd.

Josee Flaton - Secretaris
Josee woont al meer dan 25 jaar in Zoetermeer en is goed bekend met het culturele veld, onder meer omdat ze lange tijd bij het Koorenhuis
en daarna bij de provinciale instelling voor kunsteducatie in Utrecht heeft gewerkt als afdelingshoofd educatie.
Ondertussen is Josee officieel gepensioneerd, maar vindt ze fijn om haar haar betrokkenheid en kennis in te zetten bij de vervulling van het bestuurslidmaatschap, omdat ze vindt dat haar kinderen en kleinkinderen in een actieve en cultuurrijke stad moeten kunnen wonen.

Marlies Tal - penningmeester
Marlies woont in Utrecht, en is hoofd beleid van het LKCA
(Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst.)
Marlies heeft kunstbeleid- en management gestudeerd en is moeder van drie dochters in de basisschoolleeftijd.
Vanuit haar werk houdt zij zich dagelijks bezig met strategische vraagstukken
ten aanzien van cultuur, en ze wilde graag met eigen ogen zien wat beleid betekent voor de praktijk. Toen de kans zich voordeed om zelf mee te bouwen aan een cultuurfonds heeft ze die aangegrepen, en werkt nu met veel plezier aan het bevorderen van een veelzijdig en aansprekend cultureel leven in Zoetermeer.

Vincent Dielwart - Algemeen bestuurslid
Voor zijn pensionering in 2013 was Vincent werkzaam als belastingadviseur met als specialisme BTW, o.a. in culturele sector.
Sinds zijn pensionering vervuld hij een aantal bestuursfuncties op sociaal en cultureel terrein waaronder Stichting Haagse Museumnacht en sinds maart van dit jaar Cultuurfonds Zoetermeer. Hij zet zich graag in voor cultuur omdat cultuur ontspant en relativeert, motiveert en inspireert.

Cynthia Ringeling - Algemeen Bestuurslid
Als dochter van een balletdocente is zij opgegroeid met theater, dans en ook museumbezoek, en haar liefde voor cultuur en met name cultureel ondernemerschap is in de jaren dat zij voor de Koninklijke Schouwburg werkte als event- & horecamanager alleen maar gegroeid. Cynthia woont nu ruim 12 jaar in Zoetermeer, en is moeder van een dochter.
Omdat ze het belangrijk vindt zich in te zetten voor een ander, en de kans zich nu voordeed om haar kennis en ervaring in te zetten voor “haar eigen stad”, heeft ze deze met beide handen aangegrepen.
Ze hoopt met haar kennis, ervaring en enthousiasme een bijdrage te leveren aan cultuur in haar stad.